Körutbildning

Personbil manuell & automat

Automatväxlad istället för manuellt växlad!

  • Billigare
  • Roligare
  • Enklare
  • Snabbare
  • Trafiksäkrare

Om du senare vill häva villkoret automat görs detta genom ett nytt körprov (ingen ny teori eller halkbana). Vid detta körprov tittar Trafikverket i princip bara på hur växlings- och kopplingsarbetet utförs i olika miljöer (start i backe, påfart på motorväg, infart på större väg osv.).

VW Golf  manuell växlad , VW Golf R line Automatväxlad, KIA NIRO EL BIL,  Mercedes EQA EL Bil  alla  bilar  är mycket lätt körda.

Körkortsutbildningen bygger på en kursplan som syftar till att körkortstagaren skall kunna uppvisa färdigheter i såväl teori som körning i trafik.

Övningskörning är ett måste innan man är redo för ett körprov, och ju mer man kan övningsköra desto bättre är det. Mängd träning är viktig och det är den som kan få körkortet att i slutänden bli så billigt som möjligt.

Vi på IKUS Trafikskola är medvetna om att alla inte har tillgång till privat handledare, men det ska inte behöva hindra någon från att ta körkort hos oss. Samtidigt kan du välja om du vill övningsköra med en kvinnlig eller manlig lärare.

Men om man har en handledare, ser vi gärna att han eller hon finns med i bilen vid de inledande körlektionerna hos oss.

När du godkänts teoretiskt och praktiskt hos oss, bokar vi tid för teori och uppkörning hos Trafikverket i Sollentuna eller  Jakobsberg. Vi kommer att följa med dig på provet.

Efter godkänt prov hos Trafikverket har du KÖRKORTET i din hand!

Alla är lika välkomna.

Film om körprovet
Vill du veta hur det går till vid körprovet? Här kan du se en film som visar hur det går till!